Liderii UDMR si ministrul Culturii, Mona Musca, au reusit sa ajunga la o intelegere asupra prevederilor proiectului de lege a minoritatilor, care urmeaza sa fie promovat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare si, ulterior, introdus in Parlament. Surse din interiorul Coalitiei au declarat ca Mona Musca a avut o intrevedere, joi seara, cu vicepremierul Marko Bela, cu deputatul UDMR, Marton Arpad, si cu seful Departamentului guvernamental pentru Minoritati, Jozef Koto.

In urma acestei intrevederi, cele doua parti au convenit asupra formei finale a proiectului de lege, dupa ce reprezentantii UDMR au acceptat sa faca unele modificari, cerute de ministrul Culturii. Modificarile se refera la atributiile Consiliului Minoritatilor, despre care Mona Musca a considerat ca sunt prea "favorabile" pentru UDMR.

"A avut loc o discutie in urma careia am reusit sa clarificam punctele de vedere ale celor doua parti. Am cazut de acord, ca in esenta nu exista divergente intre noi si ministrul Culturii, insa in cazul unor prevederi trebuie sa gasim o alta formulare, acceptabila pentru ambele parti", a declarat deputatul UDMR, Marton Arpad. Surse din cadrul Coalitiei sustin ca Mona Musca a respins de mai multe ori proiectul UDMR privind legea minoritatilor, pe motiv ca documentul acorda prea multe facilitati acestei formatiuni politice, in problema mi- noritatilor din Romania.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.