Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a apreciat ieri, intr-o conferinta de presa, ca problema retrocedarii padurilor Bisericii din Bucovina va fi solutionata de actualul Guvern, aratand ca prin pachetul de legi privind restituirea proprietatilor "situatia va fi rezolvata definitiv". Onofrei a spus, conform Mediafax, ca declararea ca neconstitutionala a OUG 100/2004, de improprietarire a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 90.000 de hectare de padure, emisa de fostul Guvern, dovedeste ca "PSD nu a vrut niciodata sa dea padurea, ci doar sa castige capital de imagine". El a spus ca in ceea ce priveste emiterea respectivei ordonante a fost vorba doar despre "o urgenta electorala".

"Ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Nastase a avut ca singura urgenta campania electorala", a spus Onofrei, care a adaugat ca acest act normativ a fost emis, astfel incat "sa nu poata fi aplicat". "Prin decizia Curtii Constitutionale se confirma astfel ca prin emiterea ordonantei de urgenta de improprietarire a Arhiepiscopiei Sucevei, Guvernul PSD a vrut sa obtina capital de imagine si nu improprietarirea Bisericii din Bucovina", a adaugat Onofrei.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.