Membrii UDMR au depus marti la Parlament un proiect de lege care vizeaza divizarea Romaniei in 16 regiuni de dezvoltare economica, in loc de 8 cate sunt la ora actuala. O zona foarte interesanta de dezvoltare propusa de UDMR este lipirea judetelor Mures, Harghita si Covasna.

Proiectul depus de membrii partidului vizeaza reorganizarea regiunilor de dezvoltare economica pentru a fi corespunzatoare din punct de vedere geografic si din perspectiva intereselor comne.

“Romania nu este impartita bine”

Noi nu suntem de acord cu actuala impartire a tarii”, a declarat liderul UDMR, Marko Bela.

Romania este impartita in momentul de fata in 8 regiuni de dezvoltare economica. UDMR considera ca acesta impartire s-a facut in mod artificial si astfel nu corespunde criteriilor de dezvoltare economica. In opinia liderului maghiar, pentru o buna dezvolare, numarul de regiuni trebuie sa se dubleze.

Reorganizare convenabila?

O regiune de dezvoltare economica din cele 16 propuse este o “lipire” a judetelor Mures – Harghita – Covasna. In momentul de fata aceasta regiune de dezvoltare economica este formata din aceste trei judete plus Brasov si Alba. UDMR considera insa ca Brasov si Alba nu au o traditie comuna cu celelalte trei si nici interese commune, asa ca “cel mai bine ar fi ca acestea sa se separe de celelalte trei.

Marko a declarat ca desi proiectul de lege a fost depus deja la Parlament, membrii UDMR nu s-au consultat cu celelalte partide politice pentru a afla opinia lor despre proiect.

Nu am avut discutii cu partidele politice, dar toata lumea recunoaste ca actualele regiuni nu sunt corespunzatoare (…) nu am cunostinte de impotrivire pentru acest proiect”, a adaugat Marko.

Acesta a recunoscut insa ca nu are sperante ca acest proiect sa fie pus in practica in actualul mandat, insa spera ca se va realiza in urmatorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.