Procesul fostului colonel SIE, Ionel Dragomir, cu Traian Basescu s-a amanat pentru ca Dragomir sa isi angajeze avocat, dupa ce Admnistratia Prezidentiala a depus o intampinare, iar instanta i-a cerut fostului colonel sa spuna care e valoarea despagubirilor pe care le cere presedintelui.
Administratia Prezidentiala a depus o intampinare la dosar, insa Traian Basescu nu a depus personal niciun document, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, avocatul Antonie Popescu, cel care il va reprezenta pe Ionel Dragomir. Antonie Popescu a intarziat la proces, motiv pentru care Ionel Dragomir a cerut un nou termen pentru a-si angaja avocat.

Urmatorul termen al procesului va fi pe 26 noiembrie.

Fostul colonel SIE Ionel Dragomir, dat afara in scandalul rapirii jurnalistilor romani in Irak, l-a dat in judecata pe presedintele Basescu, solicitandu-i acestuia sa spuna daca el este "colonelul Dumitrescu", despre care a spus, in anul 2005, ca a incurcat operatiunile de salvare a jurnalistilor.

"Reprezentantii Serviciului de Informatii Externe au declarat, in procesul in care colonelul Dragomir a contestat concedierea sa, ca l-a dat afara pe acesta, in urma afirmatiilor presedintelui Traian Basescu, din iulie 2005, care a spus ca a existat un colonel Dumitrescu care, prin informatiile date, ar fi incurcat operatiunile de salvare a jurnalistilor. Noi, prin acest proces, ii cerem presedintelui sa vina sa spuna daca Dumitrescu, de care a vorbit el, este colonelul Ionel Dragomir. Daca va spune ca Dumitrescu nu este Dragomir, atunci procesul se incheie din punctul nostru de vedere. Daca va spune ca acesta este Dragomir, atunci ii vom cere sa ne prezinte dovezile, iar daca nu are, sa plateasca daune", a explicat avocatul lui Dragomir, Antonie Popescu, motivul pentru care colonelul SIE l-a dat in judecata pe Traian Basescu.

Pe de alta parte, Serviciul de Informatii Externe (SIE) a atacat cu recurs decizia Curtii de Apel Bucuresti, din 27 martie, prin care s-a dispus anularea actului administrativ de trecere in rezerva a fostului colonel Ionel Dragomir.

Urmeaza ca SIE sa depuna la dosar si motivele, cel mai probabil dupa redactarea hotararii Curtii de Apel, potrivit avocatului Antonie Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.