Presedintele Basescu a decis suspendarea sedintei CSAT, acuzand Guvernul ca a incercat sa ii ia acceptul pentru o achizitie suspecta de masini de politie ultrascumpe

La o ora dupa ce a suspendat sedinta CSAT, seful statului a explicat, ieri, care au fost motivele pentru care a luat aceasta decizie. „Sedinta CSAT a fost suspendata din cauza ca nu au fost prezentate, de catre membrii Guvernului, materialele privind bugetele pentru institutiile de siguranta nationala. Proiectia bugetelor acestor institutii este extrem de importanta, iar lipsa acestor materiale a facut imposibila aprobarea bugetelor, a declarat Traian Basescu. Nu am vrut ca CSAT sa fie o institutie in care doar unul sau doi avizati sa stie despre ce e vorba, iar restul sa voteze in necunostinta de cauza".

Presedintele a venit si cu exemple concrete, acuzand ministerul condus de Cristian David: „La Ministerul de Interne s-au incheiat 29 de contracte privind achizitionarea a 2.136 de automobile.

Mii de euro, doar cusca cainelui

MIRA a semnat contracte pentru cumpararea a 392 de autospeciale de patrulare pentru Politia Rutiera, marca Dacia Logan, de 1,6, la care pretul fara dotari este de 11.769 euro, iar cu dotari de 47.720 euro plus taxe de leasing ajunge la pretul de 70.968 pentru fiecare masina. De asemenea, mai exista masini de la Dacia Logan, 449 de bucati, cu un pret de baza de 12.404 euro, dar care cu dotari de 30.494 euro ajung la un pret de 52.423 euro pe bucata. Destinatia acestora este pentru Politia rurala.

Intre masinile MIRA de la Dacia Logan mai este vorba si despre cumpararea a 301 de autolaboratoare criminalistice, la care dotarile, de 56.841 euro pe bucata, reprezinta de mai mult de cinci ori pretul de baza - de 11.117 euro/bucata. Un autolaborator criminalistic ajunge, asadar, la 83.737 euro. Daca masina politistului de patrulare are si cusca pentru caini, daca este Logan MCV 1,5, pentru MIRA costa 35.737 euro pe bucata. Si BMW ofera superdotari Politiei Rutiere. Astfel, MIRA a semnat contracte pentru cumpararea a 34 de autospeciale de patrulare pentru Politia Rutiera, la care pretul de baza este 35.177,77 euro, dotarile, de 60.857 euro, cu un pret final de 118.670,53 euro/bucata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.