"Eu vreau sa fac referire la alt subiect pe care l-a abordat Basescu, intr-o maniera pe care as numi-o aiuritoare, spunand ca alocatiile care au fost facute pentru inzestrarea armatei au fost insuficiente si in acest fel se servesc interesele Rusiei. Acest lucru a uitat sa il spuna la conferinta de presa, este lucrul care pe noi toti ne-a socat si ne-a surprins", a declarat premierul.

Tariceanu a precizat ca alcatuirea bugetului este responsabilitatea Guvernului, iar de cand ocupa functia de prim-ministru resursele bugetare au fost alocate cu prioritate pentru "asigurarea elementelor esentiale ale securitatii nationale" - educatie, sanatate si securitate alimentara - nu pentru "echipamente care ruginesc si se demodeaza".

"Din cate stiu, Romania nu este azi amenintata de nimeni, nu suntem in stare de conflict cu nicio tara din preajma, am reusit sa avem relatii care sa ne aduca in situatia de normalitate. (...) Intotdeauna cand voi avea de ales intre a cheltui banii pentru oameni, a investi in educatie, sanatate, cultura sau a cheltui banii pe tancuri, o sa am prima optiune". In plus, a spus Tariceanu, Romania beneficiaza de statutul de membru al UE si al NATO.

"A falfai pericole de acest gen nu face decat sa aduca aminte de sistemul de propaganda din perioada comunista, cand intotdeauna se cauta un dusman", a conchis el.

Presedintele Basescu a declarat ca a suspendat sedinta de marti a CSAT considerand ca nu trebuie sa patroneze o "descarcare de gestiune" a responsabililor din ministere si a anuntat ca va sesiza institutiile statului in legatura cu achizitiile MIRA si etapa I a aderarii la spatiul Schengen.