Miron Mitrea a afirmat ca Irina Jianu a fost numita in functie dupa ce lucrarile de renovare la casa mamei sale au fost finalizate.

Intrebat de ce ancheta in cazul sau dureaza de patru ani daca nu sunt probe, Mitrea a spus ca "asa da bine". El a spus din nou, la iesire, ca i s-au mai adus de doua la cunostinta invinuirile din acest dosar.

„Este vorba despre dosarul cu cele doua camere si o baie. Procurorii m-au chemat astazi (n.r. vineri) sa-i prezinte invinuirile pentru a treia oara”, a declarat la sosire, Miron Mitrea, care a mai spus ca dosarul sau nu are nici o legatura cu dosarul lui Nastase.

Social-democratul Miron Mitrea si-a prezentat, pe 3 septembrie, demisia in fata plenului Camerei Deputatilor, motivandu-si gestul ca singura modalitate de a iesi din situatia "neonoranta" in care a fost pus, si a reclamat, cu acest prilej, "abuzurile care se intampla intr-o anumita parte a procuraturii". "De astazi imi depun demisia din functia de deputat in colegiu 41 din Vrancea. Gestul meu a fost si este singura modalitate pe care am gasit-o ca sa ies dintr-o situatie neonoranta, aceea de a mi se reprosa ca ma ascund in spatele imunitatii parlamentare si refuz sa ma prezint in fata procurorilor", a spus Miron Mitrea in fata deputatilor reuniti in sedinta de plen.

Mitrea a precizat ca s-a prezentat "ca orice cetatean" la DNA ori de cate ori a fost chemat, mai ales in conditiile in care nu are "niciun fel de incerdere in procurorii politici de la DNA".

Deputatul PSD Miron Mitrea a anuntat, pe 13 august, ca va demisiona din Parlament, din cauza respingerii cererii DNA privind inceperea urmaririi sale penale si le-a multumit colegilor care au votat in favoarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie.