Premierul Tariceanu a anuntat de luni ca legea va fi contestata, el si PNL fiind dispusi sa-si asume costurile politice ale blocarii majorarii salariilor profesorilor cu 50%.

Premierul Tariceanu a declarat luni ca, in unanimitate, conducerea PNL a decis sa nu sustina punerea in aplicare a maririi salariilor cadrelor didactice cu 50%, indiferent de costurile politice, precizand ca are variante de a impiedica aceasta majorare.

"Am o responsabilitate pe care inteleg sa o duc pana la capat si chiar daca vor fi costuri politice va declar foarte simplu si direct ca prefer ca PNL si eu personal sa suportam aceste costuri. Nu cred ca putem sa acceptam lipsa de responsabilitate", a spus Tariceanu. El a adaugat ca masurile "electorale si politicianiste" promovate de PSD si PD-L nu pot fi acceptate deoarece genereaza o criza majora, cresterea salariilor nefacand" decat sa duca economia in impas, s-o ingenuncheze".

"Nu sunt dispus sa patronez si sa-mi dau girul catre o astfel de situatie", a adaugat premierul.
Tariceanu a explicat ca marirea salariilor nu ar putea fi sustinuta decat daca s-ar mari taxele si impozitele si a atras atentia ca acumularile din ultimii ani risca sa fie "naruite" de o revenire galopanta a inflatiei. "Nu suntem scamatori sa scoatem din palarie iepurasul care aduce astfel de castiguri mirifice", a comentat el.

Premierul a mentionat ca, in situatia in care CCR nu va admite contestatia Guvernului, exista "o serie de variante in analiza"."Eu va spun ca voi depune toate eforturile pentru ca astfel de decizii sa nu poata fi puse in practica, cel putin atata vreme cat am responsabilitatea conducerii acestui Guvern al Romaniei", a mai spus el.

Cat priveste o eventuala demisie ca solutie la actuala situatie creata de cererile de mariri de salarii, Tariceanu a precizat ca "nu depune armele". "Nu sunt genul care sa depuna armele. Sa stiti ca stiu sa ma lupt cum probabil nu credeti", a declarat premierul.

Tariceanu a adaugat ca nu se pune problema demisiei vreunui ministru si nici a sanctionarii deputatilor liberali care au votat legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor, dar a admis ca "exista o deficienta evidenta" si o "lipsa de coordonare a actiunii" intre grupul parlamentar al PNL si Guvern.