Apartamentul din vila de pe str. serban Mihaileanu i-a adus numai probleme presedintelui Romaniei. Casa cu pricina continua sa apara in declaratia de avere a lui Traian Basescu. si - dupa spusele presedintelui - acolo va ramane cel putin pana cand Parchetul General va da o solutie in acest caz.

Procurorii nu se grabesc insa. De la momentul in care cativa membri ai PSD au depus o sesizare au trecut aproape trei luni. La mijlocul lunii februarie, imediat dupa izbucnirea scandalului legat de casa lui Basescu din str. serban Mihaileanu, un grup de reprezentanti ai PSD a mers cu jalba la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie. Paratul - Traian Basescu, acuzatiile - fals in declaratii, uz de fals si abuz in serviciu. Totul pornise de la dezvaluirea facuta de ziarul "Libertatea", potrivit careia Traian Basescu beneficiase la limita legii de locuinta din str. Mihaileanu.

Presedintele s-a aparat spunand ca la momentul in care i-a fost repartizat apartamentul cu pricina nu era proprietarul nici unei locuinte in Bucuresti si ca a platit casa, nu a luat-o de pomana. Scandalul s-a stins incet, incet. insa la Parchet se lucreaza inca la acest caz. Procurorii au inregistrat plangerea facuta de cativa membri ai PSD. Dupa aproape trei luni, anchetatorii nu au reusit insa sa dea de capatul acestui dosar. "Cazul e in curs de solutionare la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Au fost cerute relatii de la Primaria Capitalei si se asteapta un raspuns", ne-a declarat Ramona Bulcu, purtatorul de cuvant al Parchetului General.

Acuzat ca a dobandit (pe vremea cand era primar general al Capitalei) in mod ilegal apartamentul urias de la Administratia Fondului Imobiliar, Traian Basescu a anuntat initial ca renunta la el. A revenit insa la scurt timp dupa aceea, spunand ca asteapta mai intai o decizie a Parchetului General. Solutia data de procurori intarzie sa apara pentru ca ducerea la bun sfarsit a acestei verificari depinde de informatiile si documentele pe care trebuie sa le puna la dispozitia anchetatorilor reprezentantii Primariei Capitalei, nimeni altii decat fostii subalterni ai presedintelui..


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.