Configuratia viitorului Parlament, rezultata dupa transformarea mai multor voturi nule in voturi valabile, va permite partidului de guvernamant sa se perpetueze la putere.

Potrivit datelor anuntate, ieri, de Biroul Electoral Central, la Senat, din 137 de mandate, Uniunea Nationala PSD+PUR are 57, Alianta D.A. - 49, PRM - 21, iar UDMR - 10. Pentru a detine cele 69 de mandate care sa-i permita sa aiba majoritatea, PSD mai are nevoie de doi senatori, in conditiile in care PSD+PUR+UDMR totalizeaza 67 de senatori. Cum s-a discutat din timp cu unii parlamentari PRM, obtinerea majoritatii este aproape.

La Camera Deputatilor, lucrurile sunt la fel de simple. Din totalul celor 332 de deputati, 314 mandate sunt deja atribuite, iar 18 vor fi atribuite minoritatilor nationale. Uniunea Nationala PSD+PUR are 132 de mandate, PNL si PD au 112, PRM are 48 mandate, UDMR are 22 mandate. Pentru obtinerea majoritatii in Camera sunt necesare 167 mandate. PSD+PUR+UDMR cumuleaza 154 mandate, dar in mod traditional, grupul minoritatilor voteaza cu PSD. Cu cei 18 minoritari, la care se vor adauga si unii parlamentari PRM, se poate forma lejer majoritatea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.