Romania sustine integrarea Republicii Moldova in structurile europene, chiar daca acesta "va fi un proces indelungat si asiduu", a afirmat ieri presedintele Traian Basescu intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului. Primul pas in acest sens il reprezinta securizarea frontierelor dintre Republica Moldova si Ucraina, "ceea ce presupune evacuarea Transnistriei de catre trupele de ocupatie, umbrela a unui regim nelegitim", a sustinut presedintele. "Daca acesti pasi sunt realizati, va garantez ca grupul lui Smirnov nu sta mai mult de o luna, pentru ca nu are de ce".

Seful statului a apreciat drept "inteleapta" mentinerea de catre Republica Moldova a legaturilor comerciale cu Federatia Rusa, pana la gasirea altor solutii", avand in vedere ca 80 la suta din exporturile sale sunt destinate pietei rusesti. Basescu a confirmat de asemenea intrevederea avuta anterior cu omologul georgian la Chisinau, unde acesta a propus o "noua conferinta de la Ialta", fara a da alte detalii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.