PNL incearca sa salveze situatia economica a tarii dupa ce a deschis robinetul pomenilor electorale propunand un pact de intelegere politica in Parlament pentru a bloca adoptarea unor proiecte de lege ce implica noi cheltuieli bugetare

Partidele, in plina campanie electorala, nu sunt insa dispuse la un asemenea gest.

Premierul Tariceanu a declarat ieri ca, in unanimitate de voturi, conducerea PNL a decis sa blocheze marirea salariilor cadrelor didactice cu 50%, "indiferent de costurile politice", adaugand ca are variante de a impiedica aceasta majorare.
Totodata, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat la postul public de radio ca va solicita liderilor grupurilor parlamentare sa-si asume raspunderea pentru a nu mai legifera alte proiecte populiste care se afla pe ordinea de zi a Legislativului. "Sper sa putem strange liderii parlamentari si sa gasim ca Parlamentul acesta, care se apropie de sfarsitul mandatului, si-a terminat in linii mari responsabilitatile de legiferare, sa nu-si mai asume niste chestii de mari reforme, chiar acum, in ultima luna de activitate", a precizat Olteanu.

In caz contrar, liderul liberal a amenintat ca va "inchide" sesiunea Camerei Deputatilor. "Aici ori exista o consultare responsabila intre lideri, ca facem un moratoriu de prostii pana facem alegerile si dupa aceea o majoritate parlamentara decide cum guverneaza Romania mai departe, ori vom ajunge la o licitatie de asta, absolut nebuna, care ma face, probabil, sa concluzionez ca va trebui sa declar inchisa sesiunea Camerei Deputatilor", a mai spus Olteanu. De asemenea, premierul Calin Popescu Tariceanu isi propune sa aiba intalniri cu sindicatele pentru a discuta despre efectele unor mariri de salarii la mai multe categorii profesionale. "Nu putem accepta astfel de masuri electorale cu caracter populist, care vor duce Romania intr-o criza financiara majora", a declarat Tariceanu, el afirmand si ca "trebuie sa fim prudenti in plus, pentru ca Romania nu este izolata".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.