Plangerea penala formulata de reprezentantii Aliantei DA PNL-PD impotriva membrilor Biroului Electoral Central (BEC) va fi solutionata de catre procurorii Sectiei de Urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Conform legii penale, procurorii vor solicita autoritatilor competente in materie electorala datele si informatiile care au legatura cu sesizarea Aliantei PNL-PD, dupa care vor pune o rezolutie asupra acestei plangeri.

"La data de 30 noiembrie 2004, orele 17.30, Alianta D.A., prin avocatul Aurelian Pavelescu, a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, formulata impotriva judecatorului Ghergut Emil - presedinte al Biroului Electoral Central si a celorlalti membri ai BEC, pentru cercetarea acestora sub aspectul comiterii infractiunilor prevazute de articolul 108 din Legea 373/2004, ca si a celor de abuz in serviciu impotriva intereselor statului in forma agravanta, fals intelectual, actiuni impotriva ordinii constitutionale, comunicare de informatii false si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Acuzatiile formulate impotriva membrilor BEC sunt deosebit de grave, alaturi de infractiunea prevazuta de Legea electorala, fiind invocate o serie de infractiuni impotriva sigurantei nationale ce se regasesc in articolele 166-168 din Codul penal", se arata intr-un comunicat al Parchetului General. In plus, reprezentantii Ministerului Public asigura ca vor respecta legislatia in materie electorala si ca in acest sens vor solicita autoritatilor competente in materie electorala toate datele si informatiile necesare solutionarii cu obiectivitate a sesizarii formulate de Alianta DA. Conform procedurilor penale, daca procurorii vor constata ca plangerea este intemeiata, atunci judecatorul Emil Gherghut, precum si ceilalti membri ai BEC, ar putea fi deferiti judecatii, dosarul urmand sa fie inaintat instantei supreme.

Ulterior, daca magistratii vor considera si ei ca exista probe care sa sustina plangerea PNL-PD, presedintele BEC poate fi condamnat penal, iar ca masura suplimentara judecatorii Inaltei Curti au posiblitatea sa anuleze rezultatele alegerilor generale. "Varianta sesizarii in acest caz si a condamnarii lui Emil Gherghut si a celorlalte persoane ale caror abuzuri le-am sesizat prin plangerea noastra este insa o utopie!", considera Av. Aurelian Pavelescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.