Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM a declarat ca este impotriva privilegiilor pentru parlamentari, spunand insa ca unii demnitari sunt oameni saraci. Acesta a mai spus ca nu a fost de fata cand s-a votat legea de majorare a pensiilor parlamentarilor si ca nu este de acord cu ea.

Lucian Bolocas, vicepresedintele executive al PRM, prezent la sedinta in care s-a votat pentru majorarea pensiilor demnitarilor, a declarat ca in cadrul sedintei s-a votat pentru ca “aceste pensii sa poata fi luate cumulative de indemnizatia de parlamentari”. De asemenea, acesta a declarat ca in cadrul sedintei s-a votat ca modul de calcul al acestei pensii sa fie pe baza indemnixatiei din ultima luna de activitate a parlamentarului, “ceea ce se refera la toata averea acestuia pe luna respective, nu doar leafa de parlamentar”, a incheiat Bolocas.

Ce s-a intamplat?

Acum 10 zile, in plin scandal al pomenilor electorale, parlamentarii si-au marit pensile.

Potrivit Realitatea, pensia unui fost sau actual parlamentar care se calcula oricum dupa o lege speciala se va calcula de acum incolo pronind de la veniturile brute obtinute de un parlamentar in activitate.

De exemplu, daca o persoana a fost parlamentar acum zece ani, el va primi pensie in functie de venitul brut al unui parlamentar aflat acum in functie. Vechile prevederi, din 2006, stabileau ca baza de calcul veniturile brute din ultimele 12 luni. Pentru un parlamentar cu trei mandate, pensia este de 80 la suta din veniturile brute din ultima luna.

Cel mai important privilegiu pe care si l-au dat alesii este ca, de acum incolo, ei pot cumula simultan si pensia de parlamentar si indemnizatia. Decizia parlamentarilor de a modifica modul in care le sunt acordate pensiile a fost deja publicata in monitorul oficial. Decizia a fost semnata de catre Eugen Nicolicea, vicepresedintele Camerei deputatilor si Doru Ioan Taracila, vicepresedintele Senatului. Potrivit legii, hotararile Parlamentului nu pot fi atacate la Curtea Constitutionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.