Procurorii DNA i-au audiat, ieri, in dosarul “ICA”, pe fostul ministru al comunicatiilor Sorin Pantis si pe directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinicopschi. Fostul ministru a confirmat ca, in acest dosar, Dan Voiculescu este cercetat de procurori.

La intrarea in sediul DNA, Pantis a declarat ca dosarul privatizarii ICA este “o mascarada si un dosar politic de cea mai joasa speta”. Fostul ministru a precizat ca, la momentul privatizarii ICA, era directorul executiv al institutului si a aratat ca acest proces seamana cu procesul lui Iuliu Maniu.

“Este un proces de tip politic. In urma cu doi ani, eram 20 de complici, fara nici un faptuitor. Acum s-a gasit faptuitorul - Dan Voiculescu”, a completat Pantis, care a precizat ca “acest caz a mai fost cercetat de procurorii Parchetului General in urma cu doi ani si s-a dat neinceperea urmaririi penale”.

“Nu inteleg cum, acum, in septembrie, a reinceput urmarirea penala, fara ca procurorii de la Parchet sa fi calculat un prejudiciu”. Fostul ministru a mai insinuat ca prin aceste cercetari se incearca discreditarea Partidului Conservator, deoarece “toti invinuitii sunt membri ai PUR”. Fostul ministru a stat aproximativ o ora in sediul DNA, iar lui i-a urmat directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinicopschi. Acesta a spus ca privatizarea institutiei s-a facut legal, iar dosarul este unul politic. “Acest dosar are alte conotatii, are o conotatie politica, iar privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare s-a facut legal”, a spus Gheorghe Mencinicopschi. Directorul ICA a precizat ca nu el este cel care a facut privatizarea institutiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.