Romanii din strainatate l-au votat, in proportie de 53,4%, pe candidatul Aliantei D.A. la presedintie, Traian Basescu, principalul sau contracandidat, Adrian Nastase, obtinand doar 26,18% din voturi. Si la Camera si la Senat, Alianta D.A. a castigat in strainatate, adunand aproape 50% din optiuni, in timp ce Uniunea PSD+PUR a primit circa 25% din voturi. Potrivit datelor furnizate Aliantei D.A. de Biroul Electoral Bucuresti, in urma centralizarii voturilor din cele 142 de sectii de votare din exteriorul tarii, Basescu a primit 21.157 de voturi, iar Nastase 9.703.

Candidatul Aliantei a obtinut cea mai clara victorie la Montreal, in Canada, unde a primit 1056 de voturi, fata de 36 pentru Nastase. Basescu a mai obtinut scoruri bune si la Paris, Londra, New York, dar si la Hollywood, in California. In schimb, candidatul Uniunii PSD+PUR a castigat, printre altele, la ambasadele din Libia, la consulatul din Istanbul, Turcia, precum si la toate cele trei sectii de votare din Republica Populara Chineza. La Ambasada din Phenian, in Republica Populara Democrata Coreeana, s-a inregistrat un scor strans: patru voturi pentru Nastase si trei pentru Basescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.