Senatorul PD Radu Berceanu l-a dat in judecata pe patronul Stelei, Gigi Becali, si ii cere, in instanta, o jumatate de milion de euro, pe motiv ca acesta a afirmat despre el, in cadrul unei emisiuni televizate, ca ar fi furat milioane de dolari in timpul mandatului sau de ministru al Industriei.

Scandalul dintre Radu Berceanu si Gigi Becali s-a declansat in ianuarie 2004, dupa ce latifundiarul din Pipera a afirmat, in timpul unei emisiuni televizate, ca, atunci cand a condus Ministerul Industriei si Comertului, actualul senator PD ar fi furat milioane de dolari. Berceanu a depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 o plangere penala impotriva patronului Stelei, pe care l-a acuzat de ultraj. "Am formulat aceasta acuzatie deoarece era vorba despre activitatea mea ca ministru", a explicat pedistul. Spre dezamagirea fostului ministru, procurorii bucuresteni au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui Becali, pentru respectiva infractiune, dar au dispus trimiterea dosarului la Ju-decatoria Sectorului 3 pentru cercetarea acestuia cu privire la fapta de calomnie. Primul termen a avut loc la 28 octombrie 2004, insa de atunci nu s-a intamplat nimic, din cauza ca nici una dintre parti nu s-a prezentat la proces. Singurul aspect notabil s-a petrecut la termenul de luna trecuta, cand instanta a acordat un termen pentru a da posibilitatea partilor sa se impace.

Deocamdata, de impacare nu se pune problema

La termenul de ieri, presedintele de instanta i-a adus la cunostinta lui Radu Berceanu faptul ca nu va avea loc un proces pentru infractiunea de ultraj, dar ca are posibilitatea de a formula plangere impotriva lui Becali pentru calomnie, lucru care s-a si intamplat. Cum liderul Partidului Noua Generatie nu a fost prezent in sala, iar avocatii celor doua parti au invocat posibilitatea impacarii lor, judecatorul a amanat cauza pentru trei saptamani. Magistratul chiar a reprosat partilor ca nu au incercat sa faca nimic pana acum, fie pentru a se impaca, fie pentru a se incepe judecarea, precizand ca nu vrea sa mai stea mult cu acest dosar.

Cristian Ene, avocatul lui Radu Berceanu, a solicitat acest ultim termen in vederea impacarii partilor si a asigurat instanta ca clientul sau va veni si la termenul urmator, pentru asigurarea conditiilor cerute de lege pentru impacare. De asemenea, Ene a precizat ca, la viitorul termen, daca nu se va ajunge la un compromis, vor depune inregistrarea si stenograma casetei din timpul emisiunii tv. La randul sau, aparatorul lui Becali a promis ca acesta se va prezenta, motivand ca clientul sau nu este prezent in sala de judecata intrucat este plecat din tara.

Scuze in public

La iesirea din sala de judecata, Radu Berceanu a declarat presei ca s-ar putea impaca cu Becali doar daca acesta, tot in cadrul unei emisiuni televizate si tot la o ora de varf, isi va retrage afirmatiile facute in ianuarie 2004.

"Nu sunt o persoana care sa tarasca in instanta oameni, dar nici nu pot sa accept ca cineva sa spuna orice ii trece prin cap la televiziune, la o ora de varf, si eu sa nu reactionez", a afirmat Radu Berceanu, care a precizat ca, daca se va ajunge la judecarea procesului, va cere daune de 500.000 de euro.
Senatorul PD a mai afirmat ca nu s-a intalnit niciodata cu patronul din Ghencea si nici nu au discutat despre o eventuala impacare. De altfel, fostul ministru din perioada guvernarii CDR s-a aratat sceptic in privinta impacarii, intrucat Gigi Becali a mai facut afirmatii calomnioase la adresa lui si dupa ce a depus plangere impotriva acestuia.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.