“Daca este un domeniu care nu este negociabil nici in ruptul capului, acesta este coruptia. Trebuie ca Romania sa iasa din acest dosar”, a afirmat liderul PPE-DE. Intrebat ce solutii concrete vede pentru ca acest lucru asa aiba loc, Daul a precizat ca Romania a avut un ministru al justitiei senzational, pe doamna Macovei si pentru starpirea coruptiei, PD-L ar trebui sa castige alegerile si sa “o puna la locul sau”.

Joseph Daul a mai cerut PD-l-ului sa fie prudent, sa nu promita ceea ce nu poate indeplini. Potrivit acestuia, Romania trebuie sa gestioneze cu grija anumite dosare, mai ales ca este o perioada internationala de crize. Aceste dosare sunt: cresterea ratei dobanzilor, dosarul de securitate, energie si crima si cel de securitate alimentara si agricultura.

PD-L “trebuie sa foloseasca un limbaj clar, direct, care sa nu fie populist” a adaugat acesta, intrucat este nevoie in primul rand de coeziune sociala.

“Nu putem sa cheltuim banii oricum, decat daca dispunem de acesti bani, avem nevoie de o economie care sa mearga bine si de lichidarea coruptiei”, a precizat europarlamentarul. El a subliniat ca “in Franta, socialistii au depasit intotdeauna banii pe care nu-i aveau”.