Camera Deputatilor a adoptat luni o lege initiata de PRM prin care, cu ocazia iesirii la pensie, cadrele didactice vor primi o indemnizatie ce reprezinta sapte salarii lunare brute, actul normativ plecand spre Senat, ce are competenta decizionala, informeaza NewsIn.

Legea a trecut cu 170 de voturi pentru (PSD, PRM, PNL, PC, UDMR si independenti) 47 de abtineri, ale deputatilor PD-L, si doua impotriva. Legea stipuleaza ca la pensionare cadrele didactice primesc o indemnizatie ce reprezinta de sapte ori castigul brut lunar obtinut in ultima luna de activitate didactica. In forma initiala, PRM propusese ca profesorii sa aiba la pensionare aceleasi drepturi ca magistrati, respectiv sa beneficieze de asistenta medicala gratuita, medicamente gratuite, proteze, ochelari de vedere si bilete in bazele de tratament ale cadrelor didactice. Acest amendament a fost respins insa in comisia de invatamant, care a mentinut insa prima de pensionare.

Legea initiata de doi deputati si doi senatori PRM, printre care si Gheorghe Funar, merge la Senat, care are competenta decizionala.

Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat marti, in unanimitate, cu 254 de voturi pentru, legea prin care salariile cadrelor didactice se majoreaza cu peste 50% incepand de la 1 octombrie, actul normativ mergand spre promulgare la presedintele Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.