Membrii comisiei speciale pentru modificarea Regulamentului de functionare a Senatului s-a intrunit, ieri, pentru prima data in noua formula si au inceput dezbaterile pe articole. Coalitia guvernamentala vrea sa introduca posibilitatea revocarii din functie a presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu. Coalitia vrea sa elimine articolul 24, potrivit caruia "presedintele Senatului este ales pe durata mandatului acestei Camere". Articolul 27 va fi modificat pentru a introduce posibilitatea revocarii din functie a presedintelui, vicepresedintelui, secretarului sau chestorului Senatului.

Pentru aceasta, va fi introdus un nou text: "Revocarea oricaruia dintre membrii Biroului Permanent poate fi propusa in scris, sub semnatura a cel putin o treime din senatori, o singura data, intr-o sesiune ordinara". Un alt articol propus pentru Regulamentul de functionare precizeaza ca "propunerea de revocare se citeste in plen, impreuna cu lista de semnaturi; propunerea de revocare este aprobata cu votul secret al majoritatii senatorilor. Functia devine vacanta si imediat se organizeaza alegeri".

Dezbaterile vor continua in comisie, iar, la final, vor fi supuse dezbaterilor in plen. Chiar daca in comisie au majoritatea - sase senatori de la coalitie si cinci de la opozitie - actuala putere s-ar putea sa nu aiba succes in intentia de revocare a presedintelui Vacaroiu. Si asta, pentru ca PUR, desi membru al coalitiei guvernamentale, nu este de acord cu revocarea lui Vacaroiu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.