- 4.000 de sectii de votare au erori in procesele verbale
- Prefectii PSD, partasi la frauda
- Procese verbale completate in alb
- S-a mai descoperit un ONG-PSD la Valcea
- In vreme ce BEJ Valcea zice ca n-a pierdut nici o stampila, a prezentat Gusa o stampila de-a lor la conferinta de presa

Cozmin Gusa a prezentat ieri concluzia fireasca a faptului ca institutiile statului nu au reactionat in nici un fel dupa ce au fost aduse suficiente dovezi despre fraudarea alegerilor. "In Romania nu mai exista stat de drept", a declarat reprezentantul Aliantei, care a prezentat opiniei publice noi dovezi despre falsificarea scrutinului de duminica. Gusa a atras atentia acelor institutii de presa subordonate Puterii ca se fac partase la aceasta frauda prin "linsajul mediatic la adresa Aliantei si mai ales a lui Basescu", fara a li se oferi acestora posibilitatea de a se apara. Gusa a mai spus ca stia de faptul ca membrii Biroului Electoral Central "vor merge la comanda politica in continuare impotriva democratiei", neluand in seama contestatia depusa de Alianta.

Cat despre raspunsul procurorului general, Ilie Botos, care a spus ca va solutiona plangerea penala a Aliantei dupa alegeri, reactia lui Gusa a fost ca, "daca acesta e raspunsul lui Botos, el suspenda cu de la sine putere aplicarea legii penale in Romania". "In felul acesta, justitia ignora spusele noastre si face jocul Puterii", a precizat el. Gusa a mai reclamat faptul ca BEC ignora deliberat orice proteste si dovezi si isi continua treaba de numarare a voturilor si chiar de atribuire a mandatelor ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Cum s-au fraudat alegerile

Alianta a facut publica modalitatea de fraudare a alegerilor prin softul de computer. Atunci cand procesele verbale de la sectii au fost introduse prin scanare in baza de date, softul ar fi trebuit sa dea eroare pentru acele procese verbale in care sumele nu corespundeau la cheie si sa atentioneze operatorul pentru a fi returnate si corectate. Dar softul a permis introducerea datelor incorecte. Exista 4.000 de sectii de votare cu erori de sume incorecte a voturilor, adica peste 20 la suta din totalul sectiilor de votare (17.600). "La o asemenea suma, intregul proces de numaratoare e viciat. Este inca un exemplu clar ca rezultatul acestor alegeri nu e credibil", a aratat reprezentantul Aliantei. Cei care au dat girul final pe procesele verbale au fost presedintii de sectii, care sunt numiti de prefectii PSD-ului. Procesul democratic este mimat pana la stampila finala, cand presedintele sectiei pune stampila si gata, fara consultarea reprezentantilor partidelor politice.

Judetul Valcea, campion la ilegalitati

Alianta a prezentat un studiu de caz pe judetul Valcea, unde s-au adunat toate neregulile posibile. Astfel, acolo exista un numar de 421 de buletine in plus, peste numarul de votanti, a caror provenienta ramane misterioasa. Exista apoi procese verbale de constatare a rezultatelor votarii semnate in alb de catre reprezentantul PSD + PUR si cu stampila presedintelui de sectie. Acolo putea fi completata orice suma, dupa care se falsificau semnaturile celorlalti candidati, ca totul sa para valabil la o verificare sumara. Un alt gen de proces verbal semnat in alb este cel care constata cate voturi nule au existat in sectia respectiva. Actul era inmanat necompletat catre BEJ, unde oamenii PSD-ului isi faceau reglajele de cuviinta.

Au votat cu cartea de alegator!

Pe unele liste electorale au fost descoperiti oameni votand cu cartea de alegator. Motivul e simplu de ghicit: ca sa poata vota a doua oara fara a fi descoperiti. Or, legea prevede clar ca se voteaza cu buletinul de identitate! O alta neregula este faptul ca s-a permis unor persoane din alta localitate, care ar fi trebuit sa voteze pe liste speciale de tip 2, sa voteze pe listele speciale de tip 1 (pentru cei care locuiesc in zona, dar au fost omisi din diferite motive de pe listele permanente). Un numar de 26 de contestatii pentru Circumscriptia Valcea (nr. 40) ale Aliantei au fost declarate inchise, fara a se da raspuns macar unei sesizari de acest fel.

Exista apoi Asociatia "Mihai Viteazul", care apartine Mariei Tudor, sotia candidatului pentru locul doi la Senat al PSD, care si-a acreditat 432 de asa-zisi "observatori", desi Emil Ghergut, presedintele BEC, a respins cererea, pentru ca a fost formulata prea tarziu. Totusi, persoanele respective au avut acreditari si au participat ca "observatori". Cate nereguli au sesizat ei e usor de imaginat! Acest gen de ilegalitati se repeta in mai toate judetele tarii. La Mehedinti, din 300 de voturi pe listele suplimentare, exista 50 de voturi de origine necunoscuta, unde CNP (codul numeric personal) e diferit de cel de la Evidenta Populatiei, ceea ce inseamna ca au votat de doua ori, dar si-au falsificat CNP-ul pe lista, pentru a nu fi depistati. Dar exista si persoane fictive, care nu exista in evidenta niciunde in Romania.

Indeplinirea ordinelor din stenograme

Cozmin Gusa a adus ca dovada a autenticitatii stenogramelor faptul ca PSD si-a inventat ONG-uri ca sa le paraziteze pe cele autentice, cum ar fi Pro Democratia. Degeaba Alianta a depus contestatii la BEC, Clubul Societatii Civile si Millenium sunt acreditate si pentru turul doi al alegerilor. De altfel, BEC nu a dat nici un raspuns vreunei sesizari dovedite referitoare la "actiunea autobuzul" din Voluntari.

De ce se teme PSD

Gusa a explicat de ce PSD a reactionat atat de dur la contestarea alegerilor de catre Alianta: "Cea mai mare spaima a PSD este ca-si pierd legitimitatea ca oameni politici din cauza fraudei. Nu sesizarea Opozitiei, ci furtul de la alegeri duce la similitudini cu Ucraina, cu stilul KGB. Sa le fie rusine lui Geoana, Tanasescu si mai ales lui Nastase", a spus raspicat Gusa. El i-a condamnat pe acei analisti "considerati respectabili" care fac jocul Puterii, inducand ideea ca Basescu ar fi vinovat de ucrainizarea Romaniei, cata vreme cei care au furat alegerile sunt responsabili pentru acest fapt. Pentru Gusa, si faptul ca Nastase i-a cerut lui Basescu sa se retraga din cursa prezidentiala aduce aminte de Ucraina, pentru ca premierul ar vrea sa fie singurul competitor.

"Nu vom recunoaste aceste alegeri"

Pentru cei care sperau sau se temeau ca Alianta nu va merge pana la capat, Gusa a declarat ca "nu vom recunoaste aceste alegeri, ele sunt fraudate si nu au cum sa fie recunoscute. Nu cred ca romanii vor respecta alegeri fraudate. Noi vom continua sa furnizam probe. Lupta noastra e pentru democratie". El a prezentat presei o stampila de vot de la Valcea, laolalta cu declaratia BEJ ca nu le lipseste nici o stampila! Gusa a anuntat ca Alianta nu deschide nici o negociere politica si ca asteapta ca institutiile statului sa-si faca datoria. Altfel, ele vor fi complice la declasarea internationala a Romaniei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.