Ce nu este dispus sa faca PSD pentru a se mentine la putere? Ar fi gata sa se infrateasca si cu dracul, de asta data personificat de pronazistul, prosaddamistul austriac Joerg Haider. Iata sensul stirii ca extremistul austriac a fost invitat de vicepremierul consilier prezidential Ioan Talpes sa viziteze Caras-Severinul nostru. Are mana buna consilierul, asa cum s-a dovedit in afaceri nu tocmai curate cu un oficial al NATO si cu un istoric nationalist de origine americana...

Acum, cand miscarea cu Haider a fost dezvaluita inainte de a se petrece, ca prin farmec nu mai exista nici parte invitanta, nici vizita. Mai bine nu spunea nimeni nimic sa fi vazut ce ar fi facut autoritatile in cazul in care vizita ar fi avut loc. De unde pana unde o asemenea infratire intre exponenti zelosi ai social-democratismului si extremisti de acest calibru? Pai ea dateaza de mult, de la intelegerile lui Stalin cu Hitler si mai aproape de noi prin urmarile Pactului Ribbentrop-Molotov. In spatele acestei infratiri diavolesti din zilele noastre apar vadit calcule electorale. Atatea voturi de la resitenii urmasi ai emigrantilor austrieci, atatea locuri de munca de pe urma afacerilor cu Haider. Numele lui Talpes apare cu litere de-o schioapa pe frontispiciul acestei afaceri. Dar acum nimeni nu vrea sa-si asume paternitatea. Nici prefectul, nici autoritatile locale, nici Mircea Geoana, nici ceilalti din umbra. Tinand seama de precedente, toti sunt implicati. N-ar fi existat nici macar un zvon privind vizita, daramite o stire cu amanarea ei in ultimul moment daca nu ar fi fost o decizie inalta incurcata de o dezvaluire prematura.

Este posibil ca modul in care a explodat la noi bomba sa se datoreze unui kamikaze al disensiunilor interne din PSD, care a vrut sa arunce anatema asupra inspiratorilor si in primul rand asupra omului presedintiei la Guvern, marele gafeur Ioan Talpes. Episodul arata in ce mlastina morala se scalda pesedistii implicati, care in orbirea insetarii de putere isi dau arama pe fata fara scrupule si fara menajamente. Acum incepe etapa stergerii urmelor si tragerii valului uitarii. Dar cate asemenea cadavre mai sunt ascunse in dulapurile lor... De fapt, unul din motivele cramponarii de putere este si teama ca pierderea ei ar deschide accesul altora la aceste cotloane. In lunga sa cariera postdecembrista formatiunea politica trecuta prin multe denumiri cu iz socialist si de salvare nationala a cultivat multiple relatii oculte cu extremismul din tara si strainatate. Cine l-a adus pe Vadim in viata politica, cine a avut relatii oculte cu diferite organizatii extremiste, cine a tolerat spalarea de bani in folosul unor astfel de organizatii, multumindu-se doar cu "monitorizarea" activitatilor ilicite desfasurate pe teritoriul nostru? Aceiasi care l-au invitat pe Haider. Concubinajul nu contribuie nici macar pe plan politic la consolidarea familiei oricum s-ar numi ea, socialista, europeana, atlantica, antiglobalista sau ecologica.

Haider a anuntat ca vizita a fost doar amanata. Asteptam un comunicat care sa precizeze cand vom avea aceasta onoare si de ce.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.