Rectorul UMC, Cornel Panait, a declarat ca a fost trimisa o invitatie catre seful statului de a fi prezent la festivitatea de deschidere a noului an universitar, iar cum Traian Basescu urma sa vina la Universitatea „Ovidius” s-a aratat interesat sa vada si Universitatea Maritima. “Noi am trimis o invitatie standard, sa ne viziteze la deschidere, pe malul lacului Siutghiol, si ne-a anuntat ca o sa fie aici, atat la sediul central al universitatii, cat si la baza nautica”, a spus, duminica, rectorul UMC.

El a precizat ca a fost contactat personal de presedintele Traian Basescu care si-a anuntat vizita. “Dansul personal m-a sunat si a fost ceva care m-a marcat, apoi am vorbit si cu consilierul dansului”, a mai spus Cornel Panait.

Potrivit acestuia, programul presedintelui Romaniei la Constanta va incepe miercuri de la ora 11.00 la Universitatea “Ovidius”. "Miercuri va fi la ora 11,00 la Ovidius. La 12.15 se termina acolo, vizita la noi va fi la 12,15-12,30, dupa care va merge pe malul lacului, iar apoi seful statului va vizita sediul UMC de pe strada Mircea cel Batran. Dupa ora 12,30, acesta va merge pe malul lacului Siutghiol unde se vor aduna studentii, profesorii universitari ai UMC, dar si invitatii", a declarat corespondentului NewsIn rectorul Cornel Panait.

Universitatea Maritima Constanta are deja o traditie de a organiza deschiderea noului an universitar la baza nautica de pe malul lacului Siutghiol, la iarba verde, unde se pregatesc gratare cu mici. Aproximativ 5.700 de studenti de la UMC incep, miercuri, un nou an universitar.