Veniturile magistratilor au ajuns la un nivel indecent raportat la salariul mediu pe economie si la scala de salarizare din Romania, iar angajatii din justitie ar trebui sa lase Guvernul sa stabileasca politica salariala, nu sa-si faca propriile legi de salarizare, a declarat premierul Tariceanu.

"Sustin ideea ca justitia trebuie salarizata astfel incat sa nu se lase prada coruptiei, dar de aici pana la a ajunge la aceste niveluri mi se pare ca este un salt nepermis", a declarat miercuri seful Executivului.

Bugetul Ministerului Justitiei a fost suplimentat, la a treia rectificare bugetara din acest an, aprobata miercuri de Executiv, cu 714 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale castigate prin sentinte judecatoresti de catre magistrati. Ministerul Public primeste alte 142,6 milioane lei, tot pentru plata drepturilor salariale castigate prin sentinte judecatoresti.

Tariceanu a abordat acest subiect si la inceputul anului in curs, cand a declarat ca o serie de decizii ale instantelor, care au dat castig de cauza magistratilor ce revendicau in justitie plata unor sporuri salariale restante, au bulversat bugetul Ministerului Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.