Partidul Democrat-Liberal va sesiza DNA cu privire la un contract incheiat de Ministerul Transporturilor pentru repararea si modernizarea drumului Bengesti-Sebes, a anuntat ieri Radu Berceanu, intr-o conferinta de presa intitulata „Cum se petrec hotiile din ultimele 3 luni de mandat al guvernului Tariceanu, episodul Ministerul Transporturilor”.

Berceanu sustine ca licitatia de modernizare a drumului Bengesti-Sebes, castigata de firma Romstrade, „are o serie de ciudatenii enorme”. Singurul concurent al societatii castigatoare a fost o firma israeliana „Saphiro Construction”, despre care nu se stie nimic. Pe de alta parte, licitatia a fost organizata la DRDP Craiova, desi regionala de la Cluj are in administrare o portiune mai mare a drumului (81 km din totalul de 148).

Mai mult, pedelistul invoca drept argument pentru procurori pretul enorm de reparare, 385 de milioane de euro, corespunzator unui pret unitar de 2,6 milioane de euro pe kilometru. In aceeasi zona, afirma Berceanu, reabilitarea altor drumuri a costat 0,74 de milioane de euro pe kilometru.