Guvernul a pregatit riposta pentru situatia in care judecatorii Curtii de Apel vor da castig de cauza PRM si vor suspenda Hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, sustine premierul Tariceanu, dand asigurari ca alegerile vor avea loc in 30 noiembrie, in sistem uninominal.

"Am pregatit toate masurile necesare din partea Guvernului in asa fel incat... as spune riposta e pregatita, pentru ca lucurile sa fie duse la bun sfarsit in termen. Si aici vreau sa risipesc orice speculatii, alegerile se vor tine, asa cum sunt programate, la finele lunii noiembrie si pe sistem uninominal", a declarat premierul luni, intr-un interviu acordat postului public de televiziune.

Intrebat de moderator ce se va intampla daca judecatorii Curtii de Apel va da castig de cauza PRM, Tariceanu a insistat ca "Executivul are posibilitatea unei miscari rapide cu care sa reinstaleze in functiune tot pachetul de legi pentru votul uninominal", fara a preciza insa in ce constau masurile pregatite de guvern.
Premierul a afirmat ca PD-L si PRM au format o "coalitie a rusinii" care incearca prin "manevre in justitie sau oculte" sa incerce blocarea votului uninominal. Tariceanu a explicat ca PD-L va pierde intre 7-10%, iar PRM ar disparea de pe scena politica in urma alegerilor desfasurate pe baza acestui tip de scrutin .

PRM a solicitat Curtii de Apel, la inceputul lunii septembrie, suspendarea oricaror forme de executare a Hotararii de Guvern prin care a fost aprobata delimitarea colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului. Partidul Romania Mare si-a motivat demersul prin nerespectarea principiului conform caruia delimitarea colegiilor se face in conformitate cu hotararile comisiei parlamentare speciale. De asemenea, PRM a contestat la Curtea Constitutionala ordonantele de modificare a legii uninominalului.

In urma initiativei PRM, liderii politici s-au acuzat reciproc de sustinere a demersului lansat de partidul lui Corneliu Vadim Tudor, astfel incat la alegerile din toamna sa nu se foloseasca sistemul de vot uninominal. Astfel, PD-L acuza PNL si PSD ca sprijina demersul PRM, iar PNL si PSD acuza PD-L ca ar fi facut o intelegere cu partidul lui Vadim Tudor in acelasi scop.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.