Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca reprezentantii Partidul Civic Maghiar au gresit atunci cand au refuzat "mana intinsa" a unionistilor si considera ca PCM e intr-o situatie disperata daca vrea sa mearga in alegeri cu candidati independenti, informeaza NewsIn.

"Dupa cum stiti, nu avem un dialog in ultima vreme cu Partidul Civic Maghiar. Ei, dupa parerea mea, sunt intr-o situatie disperata fiindca noi am incercat sa le dam o mana de ajutor. Nu ma considerati ipocrit, dar nici chiar atat de altruist. Nu e vorba ca vrem sa ajutam fara nici un interes un adversar. Pur si simplu am considerat ca am avea astfel un grup parlamentar mai puternic. Ei n-au acceptat aceasta oferta", a declarat Marko Bela.

Acesta a adaugat ca civicii, realizand ca nu au nicio sansa fara UDMR, recurg la gesturi disperate. "Si-au dat seama ca fara noi, fara UDMR, nu au nicio sansa. N-au nicio sansa si vad declaratiile din care reiese ca acest partid ar porni in alegeri cu candidati independenti. Ceea ce pentru mine e o bizarerie sau un paradox extrem de ciudat, sa infiintezi un partid si dupa aceea sa-ti dai seama ca n-ai sanse si sa incerci sa sustii candidati independenti. Sau, si mai rau, ca un presedinte de partid, spre exemplu, sa fie candidat independent. E si mai ciudat. Dar, conform actualului sistem, n-au nicio sansa sa intre in Parlament. Eu i-as sfatui sa stea putin deoparte, sa se gandeasca. Sa-si faca analizele, sa-si faca temele si apoi sa vada ce este de facut", a spus Marko.

In ceea ce priveste alianta PD-L cu PRM, Marko spera ca acesta sa fie "un accident si nu o apropiere pe termen lung". "Cred ca au facut o greseala foarte mare colegii din PD-L cand au facut aceasta intelegere cu PRM. Deocamdata nu incercam sa speculam o coalitie, pentru ca nimeni nu stie care va fi formula Parlamentului. Putem banui sau putem face fel de fel de estimari, dar cine in ce formula va guverna eu deocamdata nu stiu, de aceea nici nu facem speculatii si nici nu facem intelegeri, le vom face daca se poate dupa alegeri", a afirmat politicianul maghiar.

Marko Bela a reafirmat ca UDMR nu concepe nicio intelegere cu PRM. "Deocamdata, noi nu am preconizat o colaborare de dupa alegeri cu nimeni, nici cu PD nici cu PSD, nici cu PNL", a afirmat Marko Bela.

Conducerea PCM a anuntat recent ca va sustine independenti la alegerile parlamentare si nu doreste sa pericliteze reprezentarea maghiarilor in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.