Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, s-a prezentat la DNA, unde a fost chemat, potrivit unor surse judiciare, pentru a i se aduce la cunostinta in legatura cu dosarul in care procurorii il cerceteaza pentru luare de mita si pentru care colegii sai senatori au dat aviz de incepere a urmaririi penale, potrivit NewsIn.
Paul Pacuraru a stat doar jumatate de ora vineri la DNA.

Potrivit unor surse judiciare, ministrul urma sa fie chemat pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile in dosarul in care este acuzat de luare de mita.

Senatorii au aprobat, pe 26 august, inceperea urmaririi penale pentru Codrut Seres in dosarul Electrica cu 83 de voturi pentru, 36 impotriva si 1 vot anulat, in dosarul Hidrolelectrica cu 79 de voturi pentru,40 contra si 1 vot anulat, precum si impotriva lui Paul Pacuraru cu 75 de voturi pentru si 44 contra.

Pacuraru a declarat ca, in dosarul lui care se afla la DNA, luarea de mita este "o infractiune conexa, nu directa", si are in spatele ei "zero lei si zero bani".

DNA a sesizat Senatul, pe 18 aprilie, pentru a cere inceperea urmarii penale in cazul ministrului Paul Pacuraru in conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr.270 din 10 martie 2008, se arata in comunicatul DNA.

Procurorul sef al DNA l-a sesizat pe 24 septembrie 2007 pe presedintele Romaniei pentru anchetarea ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse, Paul Pacuraru, pentru luare de mita in dosarul nr. 239/P/2007. Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat pe 11 octombrie, ca, in dosarul lui care se afla la DNA, luarea de mita este "o infractiune conexa, nu directa", si are in spatele ei "zero lei si zero bani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.