Actorul Florin Calinescu, director al Teatrului Mic din Bucuresti, prefera infrastructura pentru viitorul sau mandat de parlamentar, in defavoarea culturii.

Chiar daca meseria de artist sta la baza profesiei sale, Calinescu vine in Parlament cu planuri marete de a sprijini constructia si reabilitarea autostrazilor din Romania, care, in opinia sa, mai importante decat cultura si invatamantul. Mai mult, actorul va aparea cat de curand intr-un film care va fi difuzat de Pro TV , „Poveste de cartier”, un musical manelist, ce-l are in rol principal pe Sorinel Copilu’ de Aur. Referindu-se la aceasta ultima aparitie a actorului, ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, spune ca pe Florin Calinescu acest lucru nu-l va ajuta, dar nici nu-i va dauna.

Numele actorului Florin Calinescu a fost vehiculat si la alegerile locale pentru o posibila candidatura la un post de edil, pe acea vreme, insa din partea social-democratilor. Totul s-a dovedit a fi doar o dorinta a partidului, Calinescu declarand la acea vreme ca nu are nici un gand sa intre in politica. Negocierile par sa fi avut succes cu partea liberala, care a reusit sa-l convinga pe Calinescu sa reprezinte formatiunea la alegerile din toamna, la un colegiu senatorial din Pitesti, care va cuprinde comunele Bradu, Albota, Oarja, Bascov, Babana si Mosoaia. La acelasi colegiu uninominal va candida, daca nu va opta pentru postul de sef la Curtea de Conturi, si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Calinescu ne-a declarat, ieri, ca alegerea acestui colegiu a fost strans legata cu faptul ca una din comunele care fac parte din acest colegiu, Babana, este „comuna parintilor mei si a copilariei mele”. Calinescu nu se preocupa in acest moment doar de noua realitate politica in care abia a intrat, ci isi continua si proiectele artistice, fiind unul dintre protagonistii productiei „Poveste de cartier”, un musical manelist ce-l are in rol principal pe Sorinel Copilu’ de Aur si care va fi difuzat in curand de ProTV. „Poveste de cartier”, care, potrivit producatorilor, vorbeste despre realitatile romanesti dintr-un cartier bucurestean, se vrea o varianta autohtona a celebrului „West Side Story”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.