PD-L a acuzat indignat "pactul murdar" dintre PSD si PNL, care a dus la o serie de santaje intre cele doua partide pentru ca acestea sa se mentina la putere si sa-si sustina propriile interese.
"Mircea Geoana se mandrea cu santajul politic facut seara, in jurul mesei, la Palatul Victoria. Daca Mircea Geoana e un santajist atat de mandru, atunci ar trebui sa vorbeasca pana la capat. Cu ce l-a santajat pe tovarasul sau Calin Popescu Tariceanu? Si ce mai contine santajul? Cate beneficii a obtinut PSD pentru clientela sa politica niciodata satula?", a declarat Vasile Blaga, secretarul general al PD-L, care a marturisit ca "apreciaza" sinceritatea liderului PSD.

"Dl. Tariceanu, in aprilie 2007, a preferat sa fie santajat de PSD decat sa colaboreze cu Partidul Democrat si cu presedintele Traian Basescu", adica PNL "a intors spatele PD-L-ului pentru a incheia un pact murdar cu PSD", a mai afirmat Blaga.

Care au fost etapele acestui pact, care cu siguranta are si anexe secrete? Vasile Blaga raspunde:

  • 1. PSD l-a santajat pe Tariceanu cand a cerut sustinerea PNL pentru supendarea presedintelui si scoaterea PD de la guvernare in schimbul mentinerii presedintelui PNL in functia de premier.
  • 2. PSD a santajat PNL atunci cand a vrut mai multi bani pentru primarii sai si mai putini pentru primarii PD, iar Tariceanu a acceptat trocul pentru a nu-si pierde functia.
  • 3. Cand Tudor Chiuariu (PNL) a dat ordonante de urgenta pentru a-I scapa pe demnitarii PSD de justitie.
  • 4. Parlamentarii PNL au votat cot la cot cu cei ai PSD pentru ca Adrian Nastase sa nu dea ochii cu procurorii.

Liderul PD-L considera ca santajul a fost dus atat de departe incat "PSD nu si-a votat propria motiune de cenzura", tocmai pentru ca "nu vroia cu adevarat sa cenzureze guvernul", ci “"oar sa mai obtina niste bani pentru campanie".

Concluzia PD-L in fata santajului PSD si PNL este ca cele doua partide nu agreeaza buna guvernare si "nu se simt bine in Europa". PD-L nu dispera insa…el "se va bate in aceasta campanie electorala pentru a castiga alegerile si a face singur guvernul", a conchis Blaga.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a admis miercuri ca social-democratii au recurs la santaj la adresa Guvernului, dar a precizat ca au facut-o doar pentru rezolvarea problemelor categoriilor sociale defavorizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.