Liderul social-democrat Miron Mitrea s-a prezentat astazi la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie, surse judiciare declarand, pentru NewsIn, ca acesta a fost chemat ca martor intr-un alt dosar decat cel pentru care deputatii nu au dat aviz de urmarire penala.
Mitrea nu a fost chemat in legatura cu urmarirea penala care ar trebui inceputa in cazul sau in dosarul in care este acuzat de luare de mita, spun sursele citate.

In acel caz, documentele care atesta demisia din Parlament a lui Miron Mitrea vor fi trimise de catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor la Parchet in cursul acestei saptamani, fapt ce va permite inceperea urmaririi penale impotriva demisionarului. Valeriu Zgonea, secretarul Camerei Deputatilor, a afirmat, pe 10 septembrie, ca demisiei efective ii urmeaza o procedura relativ complicata care poate intarzia oficializarea renuntarii lui Mitrea la functia de parlamentar.

Directia Nationala Anticoruptie asteapta un raspuns oficial de la presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, privind depunerea demisiei de catre Miron Mitrea, pentru a putea continua procedurile in cazul social-democratului, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii DNA.

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a declarat ca exista anumite proceduri ce trebuie urmate. "In data de 4 septembrie, am solicitat presedintelui Camerei Deputatilor sa ne comunice oficial daca deputatul Miron Mitrea si-a depus demisia, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor. Pana astazi (n.r. marti), nu am primit niciun raspuns, deci nu suntem in masura sa declansam urmarirea penala", a afirmat Livia Saplacan.

Social-democratul Miron Mitrea si-a prezentat, pe 3 septembrie, demisia in fata plenului Camerei Deputatilor, motivandu-si gestul ca singura modalitate de a iesi din situatia "neonoranta" in care a fost pus, si a reclamat, cu acest prilej, "abuzurile care se intampla intr-o anumita parte a procuraturii".

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au sesizat, pe 21 aprilie, Camera Deputatilor cu privire la solicitarea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.