Actiunea promovata ieri in Justitie de catre conducerea PRM, prin care s-a solicitat anularea hotararii guvernamentale in baza careia se delimiteaza colegiile uninominale, poate rasturna cursul alegerilor parlamentare.

In functie de evolutia juridica a contestatiei PRM, variantele de solutionare a intregii povesti penduleaza intre amanarea alegerilor sine die si derularea acestora in baza vechii legi, pe liste. Cum nici una dintre variante nu este viabila, se intrevede o situatie unica: blocajul constitutional.

PRM a depus ieri la Curtea de Apel cererea de anulare a hotarârii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Lucian Bolcas a precizat ca duminica a expirat termenul la care guvernul trebuia sa prezinte un raspuns la plângerea prealabila a PRM, motiv pentru care partidul sau a solicitat instantei suspendarea procesului electoral pâna în momentul în care se va lua o decizie privind legalitatea hotarârii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

Liderul PRM a precizat ca a fost depusa o cerere în acest sens la Curtea de Apel Bucuresti, solicitare motivata de faptul ca guvernul a început demersurile pentru organizarea alegerilor înainte de o decizie a instantei privind legalitatea hotarârii de guvern privind colegiile uninominale.

PRM solicita Curtii de Apel suspendarea oricaror forme de executare a hotarârii de guvern pentru aprobarea primei delimitari a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului.

Partidul condus de Corneliu Vadim Tudor îsi motiveaza demersul prin nerespectarea principiului conform caruia delimitarea colegiilor se face în conformitate cu hotarârile comisiei parlamentare speciale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.