Sedinta in care presedintele Basescu se poate adresa Parlamentului a fost stabilita pentru 24 septembrie, au decis astazi Birourile Permanente reunite, informeaza NewsIn.

In 8 septembrie, presedintele Traian Basescu a solicitat conducerilor Camerei Deputatilor si Senatului sa se adreseze Parlamentului pe data de 24 septembrie pentru a prezenta un raport privind politica interna si externa a Romaniei.

Potrivit art.88 din Constitutie, presedintele Romaniei adreseaza Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale natiunii.

Ultima oara cand presedintele s-a adresat Parlamentului a fost anul trecut, pe 30 mai, dupa suspendarea sa. Atunci, el a declarat ca rezultatul din 19 mai, intr-o democratie autentica, ar trebui sa duca la demisia Guvernului si declansarea alegerilor anticipate si a subliniat ca vointa poporului este in acest moment deturnata de catre clasa politica. Totodata, el a propus ca baza de formare a unui nou Guvern -in cazul in care Cabinetul Tariceanu II nu demisioneaza si nu se convoaca anticipate- rezultatul alegerilor parlamentare din 2004 si cel al referendumului de la 19 mai.

Anterior, in februarie, inainte de suspendarea sa, Basescu a consultat deputatii si senatorii in legatura cu organizarea unui referendum pentru votul uninominal. De asemenea, unul dintre momentele importante in care seful statului s-a adresat Parlamentului a fost in decembrie 2006, cu ocazia prezentarii Raportului Tismaneanu privind condamnarea comunismului, sedinta ce a fost boicotata de presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.