Liderul PD-L Emil Boc a anuntat, vineri, in fata delegatilor la Conferinta Nationala a partidului, ca democrat-liberalii o vor sustine pe Monica Macovei ca ministru independent al Justitiei.
"In domeniul justitiei vom sustine in continuare un independent pentru a fi siguri ca ramane departe de influenta politicului. O vom sustine pe Monica Macovei ca independent la Ministerul Justitiei", a anuntat liderul PD-L, Emil Boc, vineri, in fata delegatilor la Conferinta Nationala.

Liderul PD-L Emil Boc a anuntat vineri oficial ca Theodor Stolojan este propunerea democrat-liberalilor pentru postul de premier, precizand ca intr-un viitor cabinet condus de acesta nu exista "functii de ministru prestabilite".

"Nu avem functii de ministru prestabilite. Oricine poate ocupa functia de ministru daca are performanta politica si electorala, Asta inseamna ca in PD-L exista comeptente si foarte multi oameni capabili sa ocupe orice functii ministeriale", a declarat liderul PD-L.

Monica Macovei a fost sustinuta, ca independent, de PD in 2004 pentru portofoliul ministerului justitiei, pe care l-a ocupat pana in 2007, cand democratii au fost eliminati de la guvernare. Unul dintre motive a fost insistenta pedistilor de a nu renunta la Macovei, dupa ce Tariceanu le-a cerut acest lucru ca urmare a refuzului ministrului de a semna ordonanta de amanare a europarlamentarelor.

Numele Monicai Macovei a fost ulterior vehiculat ca posibil candidat pentru alegerile europarlamentare, oferta declinata insa de fostul ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.