Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat la Cluj, ca nu este de acord cu ideea de a organiza un referendum local pe tema autonomiei Tinutului Secuiesc, transmite corespondentul NewsIn.
Marko a raspuns, astfel unei scrisori deschise din partea presedintelui Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs, in care acesta cere liderilor PCM si UDMR sa sprijine initiativa.

„Nu sunt de acord din doua motive. Pe de o parte, in ziua alegerilor parlamentare, trebuie sa tinem alegeri parlamentare si nu altceva, pe de alta parte, intr-o tema legata de problema autonomiei, prin vointa locala si prin decizie locala nu poti organiza referendum in Romania. Conform legii, in astfel de chestiuni e nevoie de decizii centrale”, a declara Marko in cadrul unei conferinte de presa de joi de la Cluj.

Liderul UDMR a mai afirmat ca motivul din spatele initiativei CNS este unul legat de cautarea popularitatii. „Cei care initiaza astfel asa ceva stiu foarte bine ca aceste motive exista si daca fac astfel de initiative fac nu pentru ca vor autonomie ,ci pentru ca vor popularitate si pentru ca, dintr-un anumit puncte de vedere, se folosesc de o anumita demagogie”, a mai afirmat liderul UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.