Conducerea PD-L s-a intalnit luni cu presedintele Basescu pentru a-i explica intelegerea din Senat cu PRM, dar seful statului nu a apreciat ca fiind convingatoare argumentele democrat-liberalilor, a declarat liderul PD-L Emil Boc, potrivit NewsIn.
"Am avut o explicatie cu presedintele Basescu-conducerea centrala a PD-L-prin care am explicat argumentele care au stat la baza deciziei noastre. Nu le-a acceptat, dar sper ca cel putin a inteles ca a fost o decizie, pe fond, de buna credinta, administrativa, fara nicio conotatie politica, fara sa existe niciun fel de protocol, niciun fel de intelegere si nimic altceva, pur si simplu o decizie pur administrativa la nivelul liderilor din Senat cu privire la functiile care se impart la inceputul fiecarei sesiuni", a declarat, presedintele PD-L, Emil Boc, precizand ca intrevederea cu seful statului a avut loc luni.

Boc a spus ca presedintele Traian Basescu nu a gasit argumentele democrat-liberalilor convingatoare, insa si-a exprimat speranta ca seful statului a inteles ca demersul de a ceda functia de vicepresedinte al Senatului liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor este lipsit de orice conotatie politica. De altfel, liderul PD-L a tinut sa precizeze ca intalnirea cu Traian Basescu a avut loc la solicitarea democrat-liberalilor.

"A fost o solicitare pe care noi am cerut-o, pentru o explicitare a acestui demers care nu are nicio legatura cu seful statului. A fost o decizie pe care am luat-o la nivelul conducerii PD-L cu unicul scop dea debloca situatia din Senat", a spus Boc, adaugand ca era nevoie de o explicatie in urma demersului exacerbat din mass-media.

"S-a demonstrat ca nu am evaluat corect toate nuantele si impactul pe care l-ar fi avut in opinia publica,(..) vazand insa ca institutia prezidentiala este tarata involuntar in acest subiect, am solicitat o explicatie cu seful statului", a mai aratat Boc.

Intrebat daca in cadrul discutiei cu presedintele Traian Basescu democrat-liberalii i-au cerut scuze acestuia, asa cum sugerase Cezar Preda ca ar fi indicat, Emil Boc a raspuns ca relatia dintre PD-L si presedinte nu se pune in termeni de scuze.

"Nu cred ca relatia dintre noi si presedinte se pune in termeni de scuze. Suntem oameni care ne cunoastem in politica de foarte multi ani. Cred ca discutia sincera este singura cale de a rezolva o problema sau o explicatie decenta, nu cred ca milogeala publica reprezinta solutia", a spus Boc.

PD-L a cedat saptamana trecuta postul de vicepeesedinte al Senatului in favoarea PRM, primind la schimb o functie de secretar si pe cea de presedinte al Comisiei economice.

Cotidianul a relatat ca intelegerea prin care PD-L ii ceda presedintelui PRM C.V.Tudor postul de vicepresedinte al Senatului ar fi avut loc cu acceptul lui Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a sustinut insa ca nu a avut niciun contact cu vreun lider politic, inclusiv de la PD-L, pe tema impartirii de functii in Senat, si a cerut partidelor sa nu-l implice pe seful statului "in campania electorala prematura care se contureaza in aceste zile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.