PC a depus marti la Camera Deputatilor un proiect de lege privind datoriile la intretinere, potrivit caruia sunt scutiti de penalitati cei care in termen de sase luni de la intrarea in vigoare a actului normativ isi platesc datoriile de baza, a declarat vicepresedintele PC, Bogdan Ciuca.
Potrivit lui Ciuca, beneficiarii acestor scutiri ar urma sa fie cei care pot dovedi ca au venituri mici, care, dupa cum sustine el, reprezinta 90% dintre rau-platnici, relateaza NewsIn.

"S-a constatat ca datoriile acumulate din penalitati sunt de cateva ori mai mari decat cele de baza. In situatia in care o persoana datornica vrea sa plateasca partial aceasta datorie, dar ea nu poate plati baza separata de penalitati, aceasta situatie face ca bulgarele datoriei sa nu se opreasca niciodata", a precizat Bogdan Ciuca.

Intrebat de sustinerea pe care acest proiect il va avea in Parlament, vicepresedintele PC a declarat ca se bazeaza si pe "cativa colegi" din Alianta PSD+PC, dar si pe frica politicienilor de electorat, datorata de apropierea alegerilor parlamentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.