Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a anuntat marti, 9 septembrie, ca va elabora pana la 1 octombrie o decizie privind desfasurarea campaniei electorale in audiovizual si va stabili un termen pentru inaintarea solicitarilor pentru timpi de antena catre posturile private.
Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a precizat ca anul acesta posturile private vor stabili tarife pe unitate de timp pentru difuzarea campaniei electorale, iar conditia este ca pretul sa fie acelasi pentru toti candidatii.
"Pentru prima data se asigura posturilor TV si radio private posibilitatea de a isi acoperi costurile de campanie, ceea ce va conduce la cointeresarea lor in aceasta campanie, iar aceasta este in interesul publicului", declara pentru NewsIn Rasvan Popescu, referitor la Legea 35/2008, privind desfasurarea campaniei electorale din toamna. "Publicul va fi mai bine informat. Fortele politice vor avea posibilitatea sa isi prezinte mesajele alegatorilor intr-un mod mai adecvat si propriu unei economii de piata" a precizat presedintele CNA.

"Va trebui sa stabilim si un termen pana la care cei interesati sa se adreseze posturilor pentru ca acestia sa isi faca un plan si sa negocize cat timp le aloca", a declarat Rasvan Popescu, in cadrul sedintei CNA de marti.

CNA a stabilit totodata, pentru cea de-a doua jumatate a lunii sptembrie, o intalnire cu reprezentantii Camila Trust si RCS&RDS privind transiterea meciurilor din Liga I.

De asemenea, in jurul datei de 15 octombrie, CNA va organiza un concurs pentru atribuirea unor frecvente de radio identificate ca disponibile de Liviu Nistoran, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

Consiliul mai urmareste si infiintarea unui birou CNA in fiecare judet. Pentru aceasta, CNA lucreaza la proiectul de buget pentru a face posibila crearea unor posturi de inspectori judeteni.

Membrii Consiliului National al Audiovizualului au precizat ca profesorii vor putea preda, incepand din acest an, pe baza unui manual de limba romana in audiovizual, pe care CNA il va lansa in octombrie.

Consiliul a mai anuntat ca va participa la seminarul Zilele franco- romane in audiovizual, la sfarsitul luni septembrie, si la intalnirea Platformei Europene a Autoritatilor de Reglementare in Domeniul Audiovizualului (EPRA), care se va desfasura la Dublin la sfarsitul lunii octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.