Presedintele PD-L, Emil Boc, a calificat afirmatia lui Mircea Geoana privind existenta unui "complot intre PD-L si PRM pentru omorarea votului uninominal din toamna" drept "o diversiune si o minciuna ordinara", adaugand ca "votul uninominal nu se discuta, se aplica", relateaza NewsIn.

De asemenea, folosind sintagma "hotul striga hotul", presedintele PD-L acuza PSD si PNL ca au fortat PRM-ul sa atace in justitie hotararea cu privire la colegiile uninominale. " De fapt, hotul striga hotul, cu alte cuvinte, cu complicitatea PSD-ului si PNL-ului, PRM-ul a atacat in justitie hotararea cu privire la colegiile uninomniale, iar acum se trezesc si spun ca PD-L are vreun motiv sa solicite blocarea votului uninominal. Este o diversiune si o minciuna ordinara,din punctul nostru de vedere votul uninominal nu se discuta, ci se aplica in aceasta toamna, restul este demagogie politica de tip PSD - PNL - PRM", a afirmat presedintele PD-L cu ocazia unei interventii la Realitatea TV.

Mircea Geoana a acuzat existenta unei intelegeri intre PD-L si PRM cu intentia de a anula votul
uninominal din toamna, dupa ce PRM a atacat in contencios-administrativ hotararea Guvernului prin care s-au delimitat colegiile uninominale si a cerut suspendarea procesului electoral.

PRM solicita Curtii de Apel suspendarea oricaror forme de executare a hotararii de Guvern pentru aprobarea primei delimitari a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului. Partidul condus de Corneliu Vadim Tudor isi motiveaza demersul prin nerespectarea principiului conform caruia delimitarea colegiilor se face in conformitate cu hotararile comisiei parlamentare speciale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.