Cezar Preda, vicepresedintele PD-L, muta intreaga raspundere a scandalului Vadim pe umerii lui Emil Boc, scotandu-l complet din cauza pe Traian Basescu.
Emil Boc a fost identificat de Cezar Preda ca fiind vinovatul pentru intelegerea cu PRM.

Democrat-liberalii au inceput sa il invinuiasca public pe Emil Boc pentru intelegerea convenita cu PRM, incercand sa indeparteze totodata numele lui Traian Basescu de scandalul provocat de aducerea lui Vadim in ograda PD-L.

Miercuri seara, in direct la postul de televiziune Antena 3, vicepresedintele PD-L Cezar Preda a cerut public scuze, in numele partidului, pentru daunele de imagine aduse presedintelui Traian Basescu ca urmare a reactiilor negative produse de alianta conjuncturala cu partidul lui C.V. Tudor. „Este obligatoriu si necesar sa ne cerem scuze presedintelui, pentru ca nu-si poate imagina nimeni ca noi, printr-o actiune politica, am dorit sa atragem presedintele intr-o decizie mai mult sau mai putin gresita“, a precizat Cezar Preda, admitand ca decizia pomenita a fost „o mare eroare” care a avut „un efect dezastruos de imagine” ce l-a implicat si pe seful statului.

Suspiciunile privitoare la implicarea lui Traian Basescu in luarea deciziei legate de intelegerea dintre PD-L si PRM, despre care a relatat Cotidianul in editia de joi, l-au iritat se pare foarte tare pe seful statului, urmarea imediata fiind gasirea unui tap ispasitor in persoana presedintelui PD-L, Emil Boc. Acelasi Cezar Preda, transformat in purtator de cuvant in perioada de criza, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Emil Boc a fost singurul lider al partidului care a stiut de negocierile cu PRM.

„Traian Basescu nu a stiut de aceasta decizie. Eu nu am stiut, la randul meu. In Biroul Permanent al Partidului nu s-a discutat nimic despre acest lucru. Cine a stiut a fost liderul partidului”, a spus Cezar Preda, citat de MEDIAFAX. Acesta a sustinut ca decizia incheierii unei intelegeri cu PRM a provocat un deficit de imagine pe care il va suporta PD-L, solidar: „Acest deficit de imagine va trebui sa-l suportam cu totii, mergem mai departe, eu sunt solidar cu partidul meu, suntem o echipa care va merge mai departe in campanie”.

Cezar Preda a declarat ca pasul prin care PD-L a cedat PRM functia de vicepresedinte al Senatului nu a fost analizat suficient de liderii partidului. „Eu nu am stiut despre aceasta decizie, am inteles foarte bine suportul tehnic, dar imi dau seama ca, pe imagine, PD a suferit o lovitura. Noi am fost taxati pe imagine si va trebui sa demonstram prin actiune politica si prin ceea ce facem ca nu a fost decat o intelegere tehnica si ca nu exista alte valente ale acestei intelegeri“, a spus Cezar Preda.

Contactat de Cotidianul, Adriean Videanu a declarat: „Boc n-a luat singur decizia. Mai mult nu vreau sa comentez“.

Liderii PD-L de la Dambovita au iesit public pentru a-l invinui pe Emil Boc de infratirea cu Vadim Tudor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.