Ultima sesiune ordinara a Parlamentului Roman din acest mandat va fi cea mai scurta din toata legislatura, avand in vedere ca la 30 octombrie incepe campania electorala si majoritatea deputatilor si senatorilor candideaza.
Luni a avut loc prima sedinta a Senatului din sesiunea ordinara de dupa vacanta, iar astazi deputatii au revenit la serviciu, reunindu-se in cea dintai sedinta din ultima sesiune.

Parlamentarii vor munci doar doua luni, mai precis septembrie si octombrie, deoarece majoritatea participa la campania electorala.

Desi este foarte scurta, aceasta sesiune este foarte aglomerata. Potrivit Realitatea, presedintele Senatului, Nicolaie Vacaroiu, afirma ca e vorba de peste 350 de proiecte de lege. In plus, alesii din ambele camere vor avea de dezbatut si numeroasele motiuni simple anuntate deja. PD-L are cinci, iar PSD doua. Cum motiunea simpla nu are efecte juridice, se poate afirma ca este vorba si de intentia partidelor de a-si face publicitate inainte de campania electorala.

De asemenea, alte puncte importante care vor trebui abordate de oficialii statului sunt aprobarea bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale si demersul PSD de modificare a Constitutiei.

Totusi, parlamentarii s-au bucurat de multe pauze si de o vacanta lunga. Ei au avut doua saptamani vacanta de summit, zile libere de Paste si de 1 Mai. De asemenea, si-au luat aproape doua luni libere cu ocazia alegerilor locale, au avut apoi doua luni vacanta de vara si ultimele doua din an vor fi dedicate alegerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.