CNA mentioneaza ca, potrivit art. 38 din Legea nr. 35/2008, partidele si aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, precum si persoanele care doresc sa participe in calitate de candidati independenti la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatul Romaniei, sunt obligate "sa solicite in termen de 48 de ore de la data stabilirii zilei votarii, conducatorilor serviciilor publice de radio si televiziune, acordarea timpilor de antena. Solicitarile peste acest termen nu se iau in considerare".

Data de desfasurare a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat a fost stabilita prin Hotararea de Guvern nr. 983/27.08.2008, publicata in Monitorul Oficial la data de 1 septembrie a.c. In consecinta termenul de 48 de ore, curge de la data de 1 septembrie.

Contactat de NewsIn, presedintele CNA, Rasvan Popescu, a precizat ca Legea 35/2008 introduce doua noi reguli in desfasurarea campaniei electorale.

Posturile private de radio si televiziune trebuie, de anul acesta, sa tina cont de proportiile in care televiziunea si radioul public au alocat timpi de antena diferitilor candidati si sa acorde la randul lor spatiu de emisie respectand proportiile respective.

Totodata, Legea 35/2008 stabileste ca posturile private de radio si televiziune vor percepe tarife pentru difuzarea campaniei electorale si ca sunt obligate sa stabileasca un tarif unic pentru toti candidatii.

Rasvan Popescu a mai spus ca CNA va stabili probabil un termen limita de depunere a cererilor pentru timpi de antena catre posturile private pentru a cunoaste situatia globala si a putea supraveghea modul de desfasurare al campaniei.