Doua modificari la Legea administratiei publice locale au trecut de Camera Deputatilor prin adoptare tacita, desi ambele acte normative aveau raport de respingere din partea Comisiei de administratie. Prima propunere apartine democratilor Ioan Oltean, Daniel Buda si Augustin Zegrean si are in vedere posibilitatea schimbarii din functie a viceprimarilor la propunerea motivata a unei treimi din numarul consilierilor sau a primarului, cu votul majoritatii consilierilor aflati in functie, si nu prin decizia secreta a doua treimi dintre acestia, cum se procedeaza in prezent.

Al doilea proiect care a "scapat" din Camera fara dezbateri ii apartine senatorului PPRM Gheorghe Funar si aduce o serie de modificari la nivelul modului de functionare a consiliilor locale. Potrivit textului, consilierii nu-si vor mai primi indemnizatia de sedinta daca ordinea de zi nu este aprobata. Fostul primar al Clujului intentioneaza sa-i oblige pe consilierii locali si judeteni sa intoneze, in deschiderea sedintelor, imnul national "Desteapta-te, romane!". Chiar daca au fost adoptate prin procedura tacita la Camera Deputatilor, cele doua propuneri au toate sansele sa fie respinse la Senat, care este Camera decizionala in acest caz.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.