Rezultatele dezbaterilor din Consiliul National de Coordonare al PD, care se desfasoara astazi, vor influenta viitoarele candidaturi la functiile de conducere din tabara democrata, precum si orientarea politica a partidului, prin posibila modificare a statutului.

Vicepremierul Gheorghe Seculici si-a anuntat deja intentia de a candida pentru o functie de conducere in PD, insa a precizat ca decizia finala privind postul vizat va fi luata dupa sedinta de astazi a Consiliului National de Coordonare al PD. El a motivat ca asteapta stabilirea noii structuri de conducere a PD.
Seculici, presedinte al organizatiei judetene PD Arad, a declarat ca se bucura de sustinerea colegilor de filiala si ca nu va renunta sub nici o forma la conducerea acesteia, atat timp cat este dorit acolo.
Seculici este membru PD din 1994. Fiica sa este casatorita cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, iar nasul lor de cununie este presedintele Traian Basescu.

Democrati versus populari

Consiliul National de Coordonare al PD va analiza astazi propunerea de modificare a Statutului partidului in sensul oferirii posibilitatii candidatilor la sefia PD de a depune si motiuni de alta orientare decat social-democrata. Propunerea a fost formulata de o comisie special constituita pentru modificarea Statutului PD si se refera la articolul 89 din regulamentul democratilor.

"Am discutat deja despre modificarea acestui articol, in sensul ca cei care doresc sa depuna motiuni de alta factura decat cele social-democrate sa o poata face. In momentul de fata, statutul prevede ca se pot depune motiuni care respecta orientarea social-democrata moderna a partidului. Pentru ca in ultima perioada au fost discutii de diverse facturi - ba ca vrem sa ne unim cu liberalii, ba ca vrem sa aderam la Partidul Popular European -, am hotarat sa modificam Statutul pentru ca, in cazul in care exista cineva in interiorul partidului care doreste sa depuna o astfel de motiune, de orientare populara sau de orientare liberala, sa o poata face", a declarat deputatul PD Augustin Zegrean.

Acesta a precizat ca pana acum nu s-a anuntat nici o intentie in acest sens. "Noi vrem sa ramanem partid social-democrat de nivel european, dar nu putem discuta la nesfarsit daca exista unii care vor sa faca din PD partid liberal sau popular european. Daca exista, sa vina acum", a completat Zegrean.
Motiunile vor fi discutate de Conventia Nationala a PD, care va avea loc in iunie, plenul acesteia urmand sa se pronunte prin vot.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.