Plenul Senatului a aprobat marti noua componenta a Biroului Permanent, singurele modificari fiind obtinerea de catre PC a unui post de vicepresedinte si rocada de functii intre PRM si PD-L, care i-a permis lui Corneliu Vadim Tudor sa-si pastreze functia de vicepresedinte.

Pentru noul Birou al Senatului au votat favorabil 77 de senatori, cinci s-au impotrivit si doi s-au abtinut.

Principala modificare aprobata de senatori este rocada de functii intre PRM si PD-L, prima formatiune primind de la democrat-liberali postul de vicepresedinte pentru liderul sau, Corneliu Vadim Tudor. PD-L va ocupa in schimb o functie de secretar, care ii revine lui Ivan Cizmaru, cel care i-a cedat functia de vicepresedinte lui Vadim Tudor.

PC a obtinut la randu-i functia de vicepresedinte (pentru Corneliu Pascu) pe care a cerut-o de la PRM. PC cedase aceasta functie catre PRM in sesiunea trecuta in temeiul unui protocol pe care insa zilele trecute formatiunea Danielei Popa l-a denuntat. Conservatorii au ramas in consecinta tot cu un loc in Birou, insa Gavrila Vasilescu, care fusese secretar, nu mai e membru in conducerea Senatului.

PRM a ajuns insa marti la o intelegere cu PD-L, care a mai constat in afara de rocada respectiva si obtinerea de catre democrat-liberali a presedintiei comisiei economice din Senat, pentru Nicolae Neagu, si inca o functie de secretar, dar la Camera Deputatilor.

Biroul Permanent al Senatului este format astfel din: presedinte Nicolae Vacaroiu (PSD), vicepresedinti: Doru Ioan Taracila (PSD), Norica Nicolai (PNL), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Corneliu Pascu (PC), secretari: Ilie Sarbu (PSD), Daniel Ilusca (PNL), Ivan Cismaru (PD-L), Pete Stefan (UDMR), chestori: Ion Moraru, Ioan Chelaru (PSD), Mario Oprea (PNL), Alexandru Peres (PD-L).


Basescu sustine ca nu a discutat cu niciun lider politic despre impartirea functiilor la Senat

Presedintele Traian Basescu sustine ca nu a avut niciun contact cu vreun lider politic, inclusiv de la PD-L, pe tema impartirii de functii in Senat, si cere partidelor sa nu-l implice pe seful statului "in campania electorala prematura care se contureaza in aceste zile".

Precizarile sefului statului vin in contextul discutiilor referitoare la cedarea, marti, de catre PD-L a vicepresedintiei Senatului in favoarea PRM, schimb in cazul caruia PNL si PC au invocat un presupus "troc politic" intre seful statului, catalogat drept "liderul informal" al democrat-liberalilor si presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

"Pentru a pune capat actiunii de intoxicare a opiniei publice lansata astazi, 2 septembrie, de membri ai unor partide politice, presedintele Romaniei precizeaza ca nu au existat niciun fel de contacte intre domnia sa si vreun lider politic sau vreun partid politic, inclusiv PDL, pe tema alocarii de functii in Senatul Romaniei", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, Basescu a facut un apel la partidele politice "sa nu incerce sa il implice pe seful statului in campania electorala prematura care se contureaza in aceste zile". Seful statului recomanda partidelor politice sa isi axeze campania electorala pe confruntarea solutiilor propuse pentru rezolvarea problemelor reale cu care se confrunta cetatenii si nu pe dezinformarea acestora.

PD-L: 'Nu cerem nimic, este o chestiune algoritm politic'

Puiu Hasotti acuza PD-L de troc politic cu PRM-ul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.