Fostul consilier prezidential Ioan Talpes a declarat, ieri, pentru AM Press, ca nu exclude posibilitatea ca unii membri din PSD sa paraseasca partidul, mai ales in contextul in care distrugerea "omului politic" Ion Iliescu va aduce deservicii partidului. El s-a declarat surprins de modul in care a fost aleasa noua conducere a PSD si a pus la indoiala moralitatea unor membri ai partidului, avand in vedere modul in care acestia au actionat la recentul congres. El a precizat ca delegatii urmau sa voteze conform mandatelor incredintate de organizatiile judetene pe care le reprezentau, unul dintre acestea prevazand nominalizarea lui Iliescu.

"La Congres insa, lucrurile au luat o alta cale, ajungandu-se la intelegeri evidente intre reprezentantii unor judete, precum si la votul pe care, de altfel, nimeni nu poate sa il conteste. Eu l-am votat pe domnul Iliescu, pentru ca acesta a fost si mandatul care mi s-a dat. In plus, eu consideram ca, pentru urmatorii doi ani, pentru PSD este o perioada in care prezenta lui Ion Iliescu in fruntea partidului, care nu mai avea nici o tentatie de a se inscrie la noile alegeri, ar fi constituit o sansa in plus pentru echilibrarea curentelor care inca mai exista in PSD", a mai spus Talpes, recunoscand ca a fost si este un foarte apropiat a lui Ion Iliescu, deoarece il considera "printre cele mai mari personalitati ale secolului pentru romani".

"Ion Iliescu a asigurat, intr-un moment deosebit de dificil pentru Romania, continuitatea geografiei politice romanesti. Ca atare, nu se poate nega ca reprezinta o personalitate de exceptie, oprind un drum neavantajos pentru statul roman. La toate acestea se adauga si stabilitatea pe care apoi Ion Iliescu a reusit sa o asigure Romaniei".

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.