Dupa desenarea colegiilor electorale printr-un blat intre toate partidele, se contureaza o alta smecherie: liderii intra in alegeri cu adversari net inferiori.
Alegerile din 30 noiembrie sunt primele alegeri parlamentare organizate dupa sistemul de vot uninominal. Vom alege oameni si nu liste. Ca la primarie sau ca la presedintie. Cotidianul a incercat sa puna pe hartie cele mai interesante confruntari electorale, identificand contracandidatii liderilor politici. Concluzia la prima vedere: posibil blat electoral. Aproape nici unul dintre liderii partidelor nu are adversari pe masura.

In ultimele saptamani au aparut mai multe informatii care sugerau cateva confruntari interesante. Theodor Stolojan (PD-L) se pregatea sa candideze impotriva lui Calin Popescu Tariceanu (PNL) pentru Colegiul 2 din Bucuresti. Stolojan s-a razgandit si nu mai candideaza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.