BPN al PSD discuta astazi despre oportunitatea convocarii unui congres extraordinar care sa desemneze candidatul partidului la functia de premier,opiniile fiind impartite, daca unii spun ca este normal un asemenea gest,cum este de exemplu Victor Ponta, altii fiind mai rezervati, precum Adrian Nastase, potrivit NewsIn.
Vicepresedintele Victor Ponta a declarat inaintea sedintei ca este normala convocarea unui congres inainte de alegeri in care partidul sa prezinte electoratului intreaga oferta de propuneri, de la candidatul la functia de premier, pana la ceilalti ministri si oferta de guvernare. "Eu cred ca e foarte bine. Congresul extraordinar va fi si momentul in care ne lansam candidatii la parlamentare, echipa, oferta. Oamenii ar trebui sa stie ce voteaza, asa e logic sa le spui, ca daca votezi PSD, Geoana va fi premier, acestia vor fi ministrii, parlamentarii. Nu o sa se anunte o echipa de fotbal dupa ce a inceput campionatul, se anunta inainte, asa mi se pare mie logic", a declarat el.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a fost mai rezervat si a atentionat ca, dupa statut, candidatul partidului la functia de premier e desemnat de congres, dar dupa alegeri, nu inainte. "Tinand seama si de formularea din statut care ar viza mai curand un congres dupa alegerile parlamentare, e de discutat daca el ar fi util acum, poate sub un anume aspect de a da sentimentul de solidaritate", a declarat deputatul. El a admis ca desemnarea premierului ar da o marja mai mare de siguranta celui care vizeaza acest post. "Dintr-un anumit punct de vedere ar fi util, pentru ca el ar stabili foarte clar candidatul, dar eu cred ca nu sunt probleme deosebite din acest punct de vedere", a adaugat el. Nastase a mai sustinut ca de fapt, decizia trebuie sa tina cont in primul rand de utilitatea convocarii unui asemenea for.

Mircea Geoana, cel care doreste convocarea acestui for, a evitat sa-si exprime parerea despre acest subiect in fata ziaristilor. El i-a intrebat pe acestia daca nu au alte subiecte "mai importante, legate de agenda cetateanului". Nici Ion Iliescu nu a comentat.

Mircea Geoana a anuntat, vineri, la Alexandria, organizarea unui congres extraordinar al partidului pentru desemnarea candidatului la functia de premier, acesta urmand a a avea loc inaintea alegerilor parlamentare, in septembrie. "Va fi un congres extraordinar care formalizeaza o propunere care exista deja in partid. Nu va asteptati la un congres de tip alegeri. Va fi un congres extraordinar de tip statutar pentru desemnarea premierului", a precizat Geoana.

Potrivit articolului 52, alin. 5, din Statutul PSD, congresul desemneaza candidatul PSD la functia de presedinte al Romaniei si primul-ministru in situatia castigarii alegerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.