Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat sambata, la Pitesti, la Forumul Ecologistilor organizat de PSD, ca ar trebui verificate angajamentele de mediu luate de cumparatorii fabricilor poluante, transmite corespondentul NewsIn.

"Privatizarile din Romania au inclus si promisiuni legate de mediu. La Sidex, de exemplu, erau vreo 60 de milioane de dolari inclusi in procesul de privatizare si care trebuiau sa fie cheltuiti pentru proiecte de mediu. Nu am mai urmarit, dupa privatizare, daca acest lucru s-a facut. Am impresia ca nu s-a facut in totalitate. Sa verificam aceste lucruri, pentru ca sunt multe alte firme care au venit sa cumpere unele mari combibate, poluante, sub angajamentul de a micsora gradul de poluare", a declarat Nastase.

Ideea a fost preluata din zbor de liderul partidului, Mircea Geoana, care a plusat si a propus infiintatea unei comisii parlamentare de ancheta, care sa investigheze toate aceste privatizari de societati poluante. "Orice investitor venit in Romania trebuie sa respecte legile privind protectia mediului, la fel cum le respecta in orice tara europeana", a precizat presedintele PSD.

La Forumul National al Ecologistilor PSD au participat presedintele partidului, Mircea Geoana, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, presedintele de onoare, Ion Iliescu, si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Lucrarile forumului au durat trei ore, iar, potrivit organizatorilor, concluziile trase vor fi incluse in programul de guvernare al PSD, la capitolul mediu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.