Bogdan Olteanu l-a ironizat pe liderul PD-L Theodor Stolojan, despre care a spus ca si-a anuntat candidatura pentru postul de premier in costum de baie, de pe o terasa, adaugand ca asteapta sa vada programul de guvernare al acestuia legat de confiscarea valutei si blocarea reformelor, relateaza NewsIn.
Bogdan Olteanu a sustinut, la finalul Delegatiei Permanente a PNL, ca gestul politic al premierului Tariceanu de a-si anunta candidatura pentru un nou mandat de premier a determinat celelealte partide sa isi clarifice pozitia. "Inteleg ca unul dintre domnii care si-au anuntat azi candidatura a facut-o in costum de baie de pe terasa, ca acolo era. (...) Fara indoiala, Stolojan este singurul candidat pe care PD-L-ul il are pentru asa ceva, de-asta l-au si luat, probabil va fi consacrat pe 12 septembrie, asteptam si programul de guvernare caracteristic domniei sale, legat de confiscarea valutei si de blocarea reformelor economice", s-a referit Olteanu la anuntul candidaturii lui Theodor Stolojan, facand aluzie la mandatul de premier detinut la inceputul anilor 90.

"Geoana n-am inteles exact pe unde era, dar si dansul intelegem ca doreste sa candideze, foarte bine", a mai comentat Olteanu, care a tinut insa sa explice tuturor celor care doresc postul de premier ca "aceasta functie ti-o dau cetatenii prin votul de la 30 noiembrie. "Primul-ministru, dincolo de orice fel de asteptari, de imaginatii sau automistificari, il desemneaza cetatenii prin votul acordat parlamentarilor. Nimeni nu poate crede ca altcineva decat partidul care obtine increderea cetatenilor la 30 noiembrie va putea desemna prim-ministru. Pentru asta fiecare dintre noi va veni cu ideile, programele, propunerile noastre", a subliniat coordonatorul politic al campaniei, care si-a exprimat increderea ca PNL va fi cel care va forma Guvernul.

Olteanu a mai adaugat ca "nu PD-L va desemna prim-ministrul pentru ca prim-ministrul nu e desemnat de partid", ci de o majoritate parlamentara. "PD-L trebuie sa renunte la genul acesta de aroganta in care-si asuma permanent ca va obtine voturi, iar dup-aceea ii insulta pe alegatorii care nu le dau voturi. PD-L deocamdata nu are sustinerea politica necesara pentru a desemna un prim-ministru", a conchis coordonatorul politic al campaniei PNL.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a adaugat insa ca anuntarea de catre partide a premierului pe care doresc sa-l nominalizeze va influenta semnificativ rezultatul alegerilor. "In momentul in care ai un candidat competent si care a aratat ca stie sa conduca un Guvern, asta va creste increderea cetatenilor in partidul, in programul de guvernare pe care acel partid in propune, in candidatii acelui partid. Cu siguranta vor exista dezbtaeri, vor exista confruntari intre candidatii de prim-ministri, intre echipele pe care acestia le vor propune in curand si asta va influenta fara indoiala cetatenii, vor alege intre un prim-ministru al anului 2008 si al anului 1990 sau cineva care inca nu a reusit", a sustinut Olteanu.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat vineri, in deschiderea lucrarilor Delegatiei Permanente a PNL, ca doreste sa fie candidatul partidului pentru un nou mandat de premier si le-a transmis liberalilor ca trebuie sa faca fata unei campanii electorale extrem de dure.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.